DadTalks Hol kapható?
Előfizetek!

A szerkesztő levele – 18/03

Téged keresünk! Igen, téged! Téged, aki gyakorló apaként ezt a magazint olvasod. Téged, akinek nincs gyereke, de kíváncsiságból beleolvasott. Téged, aki anya vagy, de érdekel, mi van egy apákról szóló magazinban. Titeket, akik mindannyian tudtok mondani legalább egy olyan férfit, apát, akit nagyra becsültök. Akinek olyan története van az apaságról, amiről azt mondjátok, ezt én […]

Téged keresünk!

Igen, téged! Téged, aki gyakorló apaként ezt a magazint olvasod. Téged, akinek nincs gyereke, de kíváncsiságból beleolvasott. Téged, aki anya vagy, de érdekel, mi van egy apákról szóló magazinban. Titeket, akik mindannyian tudtok mondani legalább egy olyan férfit, apát, akit nagyra becsültök. Akinek olyan története van az apaságról, amiről azt mondjátok, ezt én biztosan nem tudtam volna végigcsinálni. Olyat, aki nem csak saját családja számára példaértékű, de az apasághoz való hozzáállásával és életszemléletével másokat is inspirál.

Az apaság nem verseny, a legkevésbé sem az. Ha valaki lefut egy maratont, akkor elég jól be lehet lőni, mennyire volt jó, ha megnézzük az idejét és összehasonlítjuk a többiekével. Az apaságnál nincs ennyire egzakt mérőszám, és gyermeked 18. születésnapján sem fogja feltartani a pontozótáblát a zsűri, hogy jól csináltad-e, és ha igen, mennyire. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne lehetne megmondani, ki a különösen jó benne. Az Apa 2018 díjat – a résztvevő ismert emberek mellett – olyanoknak szeretnénk adni, akik tényleg kiemelkedően sokat tesznek gyermekeikért és családjukért. Lehet, hogy kívülről nehéznek tűnik az életük, mégis úgy tudják azt intézni, hogy minden könnyednek, természetesnek és magától értetődőnek tűnik. Biztos vagyok abban, hogy ez sokaknak feltűnik, csak eddig nem volt erre nyilvános fórum, ahol elismerhetnék ezt. Mostantól lesz.

Szóval kérlek jelöljétek azt, akit példaértékű apának tartotok. Küldjetek egy videót, amiből mindez kiderül – akár úgy is, hogy ti elmondjátok a történetét –, vagy írjátok le azt. Ezek közül fogjuk kiválasztani a zsűrivel a legjobb tízet, a legjobb tízből pedig a közönség választja majd ki a befutókat. Most viszont az a feladat, hogy minél több apa-sztorit küldjetek! Aztán nyomás nyaralni!